BankID: Slik har det endret måten vi søker om lån

I dag har de aller fleste nordmenn opprettet en konto hos BankID. Teknologien brukes for pålogging ikke bare hos banker, men hos mange offentlige tjenester på nettet. Blant annet brukes den til elektronisk signering av viktige dokumenter, deriblant søknader om forbrukslån. Og det er gull verdt for deg som trenger lån på dagen – for dette er nå mulig hvis man signerer lånedokumentene gjennom BankID!

Hvordan får man BankID?

BankID er en tjeneste som tilbys av alle norske banker. Tjenesten er et resultat av et fellesskap mellom norske banker, og koster deg ikke noe ekstra. Har du nettbank er det blant annet obligatorisk med BankID for å logge på. Tjenesten benyttes også for å logge inn hos offentlige instanser som Altinn, Lånekassen, for å se legejournaler og så videre.

Det som er fint med BankID er at brukeren din her er koblet opp mot all offentlig informasjon som er registrert om deg. Dette gjelder blant annet gjeld, inntekt og så videre. Dermed kan informasjonen hentes ut automatisk fra bankene, og man trenger ikke lengre en menneskelig lånebehandler til å vurdere søknader. Og nettopp derfor er det mulig å få lån på dagen med BankID.

Støttes av tilnærmet alle banker

Det eneste du trenger å gjøre hvis du trenger lån på dagen, foruten om å ha BankID-brikken klar, er å sjekke om banken tar imot søknader med BankID. De fleste banker gjør dette i dag, men enkelte har fortsatt ikke oppdatert systemene sine. Hvis sistnevnte er tilfellet, så betyr det at lånedokumentene må signeres manuelt. Og da kan du bare glemme å få lån på dagen!

De fleste banker oppgir på sine hjemmesider om du kan bruke BankID for å signere søknaden. I tillegg til dette, så kan banken automatisk hente opplysninger om deg hvis du bruker BankID i søkeprosessen. Det sparer både deg og banken for mye tid, og er den absolutt anbefalte løsningen å søke om forbrukslån på når vi nå skriver 2017.

Husk å sammenlign priser på lån

Selv om du har funnet en bank som tilbyr lån på dagen gjennom søknad med BankID, så er det slettes ikke sikkert at dette er banken du bør velge. Det er nemlig flere andre årsaker som er viktigere, og den kanskje mest viktige er renten. For hvis du må betale dobbelt så høye rentekostnader i den ene banken som den andre – er det da like aktuelt å ta opp lånet?

Det er kanskje viktig for deg å låne penger på dagen, men det er sjeldent så viktig at man kan ta seg råd til å betale en alt for høy rente de kommende månedene. Nettopp derfor mener vi at det er svært viktig at man sammenligner lånekostnader før man søker, eller eventuelt før man takker ja til et tilbud.

Det tar ikke lang tid, og du kommer garantert til å bli fornøyd når du finner ut at du får 13 prosent effektiv rente i den ene banken. I alle fall når det første tilbudet du fikk hadde 23 prosent rente!